یکی از چندین ویژگی و قابلیت های مهم در مودم ها، قابلیت DHCP در مودم ADSL میباشد، این قابلیت به بررسی انواع دستگاه ها بر روی شبکه و اختصاص دادن IP مربوط و تنظیمات مورد نظر آن فعالیت میکند.
هر دستگاهی که به خواهد وارد دنیای اینترنت بشود باید دارای شناسه اینترنتی یا همان آی پی باشد، به عنوان مثال وقتی شما مودم اینترنتی خود را روشن میکنید مودم شما پس از برقراری ارتباط با مرکز ارائه دهنده اینترنت شما، برای دستگاه مودم شما یک عدد آی پی توسط سرور DHCP ارائه میدهد و این همان آدرس آی پی شماست.
اما در مودم ها به دلیل اینکه نمیتوان برای همه دستگاه های متصل شده به مودم یک آی پی Public در نظر گرفت، مودم ها بطور داخلی برای دستگاه های خود با در نظر گرفتن یک سرور DHCP درونی، به هر دستگاهی که به مودم شما متصل می شود یک آی پی داخلی ( IP Private ) ارائه میدهد.

نحوه کارایی ویژگی DHCP در مودم ADSL
مودم ها بصورت داخلی دارای یک سرور DHCP هستند و وقتی دستگاهی مثلِ گوشی تلفن همراه، لپ تاپ، تبلت و یا هر دستگاهی دیگر به آن متصل می شود ( چه از طریق وای فای و چه از طریق ارتباط سیمی ) سرور DHCP اگر روشن باشد آن را شناسایی میکند.
سپس بلافاصله برای آن دستگاه یک آی پی در نظر میگیرد. بطور پیشفرض آی پی های داخلی مودم از رنج 192.168.1.1 شروع میشود و تا 192.168.1.200 ادامه پیدا میکند، سرور DHCP یکی از این آی پی هارا به آن دستگاه ارائه میکند و تمامی اطلاعات دیگر را مانند Subnet Mask و Gateway به دستگاه ارائه میکند تا بتواند بطور صحیح به مودم اتصال یابد.
آموزش قابلیت DHCP در مودم ADSL به انتها رسید امیدوارم توانسته باشم مطلب را به درستی انتقال دهم. منتظر نظرات سازنده شما عزیزان هستیم.